петак, 7. април 2017.

PORUKA DEMONSTRANTIMA OD STARIJIH I ISKUSNIJIH, Ne odustajte korak ste od cilja

Poruka je: NE ODUSTAJTE! Svake demonstracije do sada su se završile na korak do cilja zato što je to odgovaralo onima koji su iz toga izvlačili ličnu korist. Budite dosledni svojim stavovima i principima! Svaka konsekvenca je mala u odnosu na istorijski vrednost - kaže "protestantima" njihov stariji kolega Nemanja Pavlović (42), IT ekspert.

Vratilo se skoro sve što nas u sećanju vezuje za mitinge devedesetih godina prošlog veka (mada je možda korisnije reći - prošlog milenijuma, jer je taj prelaz svima budio nadu u bolje sutra). Vratile su se šetnje, pištaljke, lupanje u šerpe i tanjire, duhoviti transparenti i ponovo ceo svet gleda ka Srbiji u kojoj se, u nekoliko desetina gradova, omladina budi i, kako kažu, "bori protiv diktature".

Baš zbog tog "naglog" povratka u devedesete, iz kojih je pitanje da li smo ikada i izašli, i mi se vraćamo onima koji su tada neumorno, danonoćno šetali i trpeli uvrede i batine.

Pronašli smo takozvane "veterane beogradskih ulica" i pitali ih da li imaju nešto da poruče studentima koji danas, dvadesetak godina kasnije, prate njihove stope.  
Mogu da im poručim da je najveći problem za svako društvo nestanak romantike bunta. Zato se sistematski uništava mogućnost da mladi budu mladi. Gašenje Akademije, uništavanje SKC-a... Sve je to za cilj imalo da se mladi ne pitaju za svoju budućnost – analizira Milan Mataković, bravar iz Beograda, koji svom snagom podržava "nove" šetače.
Poručujem im da istraju, da se ne obaziru na kišu. Mi smo 24/7 bili u diskoteci "Plavi kordon". Tu smo, da vas zaštitimo i podržimo. Samo želim da sve protekne mirno, jer nema mesta nasilju. Istrajte... nas su među prvima nazvali "stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima" i nismo odstupili ni za milimetar. Generacija 1996/7 salutira vam u znak zahvalnosti jer samo na ovakav način znamo da nismo uzalud šetali – rekla je Jelena za Dnevno.rs, dodajući da studenti treba u glavi da imaju krilaticu iz čuvenog filma "Gladijator" - snaga i čast.
www.dnevno.rs

Нема коментара:

Постави коментар