петак, 17. март 2017.

ZABRANJEN SKUP SAŠE JANKOVIĆA U BEČEJU: Prvo organizatoru nisu hteli da omoguće ni jednu salu...

FOTO: D. BOŠKOVIĆ
BEČEJ - Kako javlja dopisnik Srpske politike iz Bečeja, Momir Veselinov, organizatori podrške i skupa u tu svrhu, u Bečeju, imaju silnih problema i peripetija. U prvi mah je namera bila da se skup održi u zatvorenom prostoru, u nekoj od bioskopskih ili pozorišnih sala, dvorana ili čitaonica u gradu. Međutim, ni jedna institucija nije htela u tu svrhu da im izda prostor. Kako tvrdi organizator ovog skupa, Vladimir Petković i njegovi saradnici, oni su posle toga bili prinuđeni da javno pozovu građane Bečeja i sve zainteresovane da u NEDELJU U 17 ČASOVA, svojim prisustvom daju podršku kandidatu grupe građana Saši Jankoviću, za predsednika Srbije i time jasno pokažu lokalnoj naprednjačkoj vlasti, koju je Petković označio kao diktatorsku, da je se ne boje i da ih ne mogu na ovaj način sprečiti u nameri.
On je preko svog Fejsbuk profila, pozvao građane Bečeja da ponesu pištaljke, i prisete se kako je to bilo kada su smenjivali Miloševićev režim. Endre Szabo, lokalni funkcioner mađarske partije, je dodao da se oseća duh Miloševićevog vremena i da je Vučiću i njegovim bečejskim slugama došao kraj.
Kako saznajemo proslavljeni košarkaški trener, Dušan Ivković, će svojim prisustvom, lično dati podršku Bečejcima da izdrže u svojoj demokratskoj borbi, jer ovakva vlast do sada nije viđena. 
Nakon skupa, svi zajedno će se prošetati, "Zelenom" ulicom.
M. Veselinov, Bečej

1 коментар: