уторак, 7. фебруар 2017.

SAZNAJEMO: HUŠKAO NA UBISTVO KUMA, DA SE REŠI DUGA PREMA NJEMU

Motiv surove likvidacije karatiste Vlastimira Miloševića u centru Beograda. Marko M. ubedio ubicu da ga žrtva tipuje kod "škaljaraca"
 VELjKO Belivuk (32), jedan od vođa navijača Partizana, osumnjičen za likvidaciju Vlastimira Miloševića (34) pre nedelju dana u centru Beograda, učinio je to iz straha za sopstveni život - saznaju "Novosti". Belivuk je bio uveren da mu Milošević, bivši reprezentativac u borilačkim veštinama, radi o glavi i da dojavljuje pripadnicima "škaljarskog klana" njegovo kretanje!


Da je Milošević "deo logističke organizacije za njegovo smaknuće", Belivuka je nedeljama ubeđivao Vlastin kum Marko M. (29)! Ovo je činio, kako nezvanično saznajemo, kako bi se "oslobodio" novčanog duga prema Vlasti.
- Velji je Vlastin kum neprestano govorio da mu "škaljari" rade o glavi i svakog dana je dolazio sa novim informacijama o tome - navodi naš izvor. - "Punio mu je glavu" da je ugrožen. Kada se nisu viđali, zvao ga je telefonom i upozoravao da se skloni, jer su "škaljari navodno već poslali ubice".
Prema rečima našeg sagovornika, Marko M. je u razgovorima sa Belivukom tvrdio i da je Vlastimir "škaljarcima" odavao podatke o kretanju i kontaktima njegovog najboljeg prijatelja Aleksandar Saleta Stankovića i da je učestvovao u njegovom ubistvu.
Belivuk nikako nije mogao da se smiri od ubistva Stankovića, početkom oktobra prošle godine. Istražni organi su tada javno saopštili da iza organizacije tog ubistva stoji jedan od najvećih kriminalnih klanova u ovom delu Evrope. Vrlo brzo se saznalo i da su Stankovićevo ubistvo organizovali "škaljarci", a da su ubice najverovatnije došle iz Bosne i Hercegovine.
 Belivuk je verovao u to što Marko priča, jer mu je Vlastimir kum, krstio mu je decu, i mislio je da ovaj ima saznanja o tome - navodi naš izvor. - Ono što vođa "grobara" nije znao, to je da su se kumovi, odnosno Vlasta i Marko posvađali. I to zbog para. Vlasta je Marku pozajmio pare, a ovaj nije vraćao dug. U jednom trenutku je Milošević zatražio da mu isplati ceo iznos. Marko nije smeo da mu se suprotstavi.
Tada je, kako se sumnja, Marko M. smislio ceo scenario - da se neko drugi obračuna sa njegovim kumom. Belivuk mu se učinio najpogodnijim jer je bio osetljiv zbog Stankovićeve likvidacije, a i u strahu za sopstveni život. U javnosti su se još tada pojavile nezvanične informacije da je on, a ne Sale bio meta. To, međutim, nije bilo tačno.
 Niko nije znao šta će Belivuk da uradi - navodi naš sagovornik. - Plan se dugo kuvao u njegovoj glavi, a Marko je svakog dana "dolivao ulje na vatru". Onda je prelomio i odlučio da ubije Vlastu. Sam je sve odradio.
Kobnog jutra, kako se sumnja, Belivuk je čekao Miloševića nedaleko od njegovog stana. Ispod jakne je imao "škorpion". Prema nekim indicijama, Vlasta je primetio Velju i bio je svestan da mu preti opasnost. Potrčao je pokušavajući da pobegne, ali ga je, kako tvrdi policija, Belivuk stigao i pucao mu u glavu.
NIJE IMAO NANOGVICU BELIUVUK, prema našim saznanjima, nije imao nanogvicu. On se, doduše, nagodio sa tužilaštvom i priznao krivicu za napad na Miloša Vazuru i njegovo obezbeđenje, ali nije počeo da izdržava kaznu kućnog zatvora od godinu dana na koju je osuđen. Papiri o nagodbi sa tužilaštvom, koje je verifikovao i sud, stigli su sredinom novembra prošle godine u Upravu za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde. Veljko Belivuk je ušao u proceduru i čekao je da mu stave nanogvicu.
Posle toga, prema policijskoj rekonstrukciji i tvrdnjama, Belivuk je sa još jednim, za sada nepoznatim saučesnikom, seo u automobil i pobegao ka Karaburmi. Tamo je u jednoj od garaža u Danteovoj ulici zapalio kola i, navodno, oružje u njemu. Vatra se, međutim, brzo ugasila, pa su svi tragovi zločina ostali sačuvani.
Osumnjičeni za zločin i njegov saučesnik su se posle toga primirili. Retko su izlazili. Za to vreme policija je sklapala kockice. Prve bitne informacije, prema nezvaničnim saznanjima, dala je supruga ubijenog, koja je inspektorima navela sa kim je njen suprug bio u sukobu, odnosno ko mu je sve dugovao pare.
Pregledom snimaka sa sigurnosnih kamera uočen je automobil koji je kasnije pronađen u garaži u Danteovoj. Ono što je dodatno interesantno je činjenica da je pomentui auto uvezen na ime Belivuka. Njega je policija locirala u petak popodne u jednoj kafani u Zemunu. Bio je sa drugarima, a među njima je bio i Mirko M. Nisu se opirali hapšenju.
U policiji je Belivuk rekao da nema veze sa ubistvom Vlastimira Miloševića. Odbijao je da odgovara na ostala pitanja. Zbog sumnje da je počinio ovaj težak zločin određeno mu je zadržavanje do 48 sati.
U beogradskom podzemlju se priča da se Milošević često sukobljavao sa navijačkim grupama po splavovima i lokalima, koje je on obezbeđivao. Navodno, nije dozvoljavao da diluju narkotike. Sa druge strane se tvrdi da je sprečavao jedne da rasturaju drogu, ali da je zato imao sopstvenu ekipu za ovaj "biznis". Pričalo se i da kod njega sve može da se kupi - od ekstazija do kokaina!
VEČERNJE NOVOSTI

Нема коментара:

Постави коментар