недеља, 19. фебруар 2017.

RTS POSVETIO 6 SEKUNDI KONVENCIJI SAŠE JANKOVIĆA pred kulturnom elitom i građanima Srbije

Skup koji nije uopšte ličio na politički, možda u pojedinim segmentima, nego pre svega na kulturni, Centralni Drugi dnevnik RTS-a nije praktično ni preneo kao informaciju, nego više kao servisnu u trajanju od nekoliko sekundi.
Skup u Hali sportova počeo je uz intoniranje himne Srbije, a potom je glumac Dragan Mićalović odrecitovao pesmu Vladislava petkovića Disa "Naši dani".
Na skup je došao veliki broj javnih ličnosti, profesora, akademika, novinara i glumaca. Publici su se, između ostalih, obratili košarkaški trener Dušan Duda Ivković, akademik Dušan Teodorović, majka dečaka Alekse Jankovića - Dragana Janković, kao i predsednici političkih stranaka i građanskih pokreta koji su podržali kandidaturu Jankovića.

Po svemu sudeći ova kampanja će u mnogome ličiti na onu kada je građanska Srbija rušila Miloševićev režim. Da li sve u Srbiji mora da bude tako bolno...?
Prisustvo ličnosti sa različitih strana političkog spektra nazvao je državnim jedinstvom, što bi institucija predsednika država po Ustavu i trebalo da predstavlja.
"Kada god je Srbija bila u opasnosti obični ljudi kao mi su je spasavali, oni su pobedili u Cerskoj bici. Oni koje čekamo smo mi", poručio je Janković sa svog prvog predizbornog skupa.
VUČIĆEVE GOVORE PRENOSE SVE TELEVIZIJE i tu u nekoliko termina
"Ako i kada postanem predsednik, vratiću dostojanstvo čoveku i smisao institucijama. Rećiću nešto zbog čega bi me nekada s Pravnog fakuklteta proterali, obećavam da će Ustav da važi", poručio je Saša Janković na predizbornoj konvenciji održanoj u Hali sportova u Beogradu.
 Janković je okupljenima poručio da ih je sve okupila misao da je dosta poniženja, "da Srbije na sme da bude bratija, da država nije družina i da institucije nisu krpe!".
 "Dosta je bilo ponižavanja, uvreda razuma Beograda na vodi i Srbije na hlebu i vodi, lažnih diploma i vazduplohova, ratnog huškanja, pretnji i laži. Ovo nije i ne sme da bude zemlja fantomki i straha", poručio je Janković.
 Građanima je obećao pravnu sigurnost, socijalnu pravdu, evropske vrednosti, građansku demokratiju, slobodno tržište, slobodne medije, lokalnu samoupravu - vrednosti proklamovane Ustavom Srbije.
 Ne želim da vas lažem, neću vam obećati da ću vas zaposliti. Lečiti, povećavati plate i smanjivati stomake. Poljoprivreda treba da nas hrani, privreda da nas zapošljava, prosveta da nas uči, turizam da nas zabavlja, a svima njima treba država", rekao je Janković.
 Bio sam državni službenik, ali nikad nisam pomislio da sam država. Služio sam joj časno i pošteno. Sistem ne rušim, znam da ga popravim. U normalnim vremenima, ja se ni po čemu ne ističem, kada je teško, ustajem, neću se uplašiti niti ustuknuti - rekao je Janković, između ostalog, u obraćanju okupljenima.
- Ne želim da vas lažem, neću da vam obećavam da ću vas zaposliti lečiti, hraniti... svima nam treba nešto drugo. Treba nam država. Ovo nije pitanje da li ću ja biti predsednik već da li će bilo ko od vas moći da radi posao, a da se ne klanja. Treba nam država čiji službenici odgovaraju pred zakonom, a ne pred sudom partije - naveo je on.
- Koštaće ih životi iz helikoptera, poplava, rušenje, vezivanje ljudi, proganjanje novinara...Ovo nije država, već privatna firma radikalske porodice Topalović: Vojislava, Tomislava i Aleksandra. Svađaju se oko plena, dalje neće moći. Ozdravićemo Srbiju. Prvo, glasajmo na izborima. Pokrenimo voljene, porodicu i prijatelje. Ako i kada postanem predsednik, vratiću smisao i dostojanstvo institucijama. Srbija neće biti zemlja ropskog rada. Obećavam da će Ustav da važi. Obećavam da me se nećete stideti. Vaš sam kandidat za predsednika. Obećavam da ćemo odluke donositi kao Srbija, a ne kao bratija. Srbija treba da bude zemlja pristojnih građana, a ne podanika. Hoćemo Evropu u Srbiji, a ne Srbiju u Evropi - rekao je Janković, čiji je govor praćem gromoglasnim aplauzima.
POGLEDAJ VIDEO:


Нема коментара:

Постави коментар